Varapuheenjohtaja 2022 - Hannele Tuomainen

Varapuheenjohtajan terveiset

Syksyllä 2011 bongasin hallitushaun Porin seudun ekonomien jäsenviestistä. Mietin, että nyt onkin hieno tilaisuus päästä verkostoitumaan paremmin alueen ekonomeihin ja vaikuttamaan sihen, mitä kaikkea paikallisyhdistys voisi tarjota jäsenille. Onnekseni tulin valituksi ja aloitin hallitusurani sihteerin pestissä. Sittemmin toimin varapuheenjohtajana ja viestintävastaavankin hommia on tullut tehtyä, mutta pisin sarka kuitenkin puheenjohtajana, yhteensä viisi vuotta. Tästä isoin kiitos kuuluu tietenkin teille jäsenille, että olette luottaneet osaamiseeni. Mikä sitten inspiroi luottamustehtävässä siinä määrin, että olen mukana edelleen vuonna 2022?

Mitä olen saanut ja mitä olen oppinut? Olen saanut paljon uusia ystäviä, mahdollisuuden toimia osana samanhenkistä yhteisöä niin paikallisesti, yhdistyksemme jäsenistön kuin valtakunnallisesti ekonomipuheen-johtajaverkoston ja Suomen Ekonomien toimiston väen kautta, päässyt näköalapaikalle alueen elinkeinoelämään ja yrityksiin sekä korkeakoulu-maailmaan ja opiskelijayhteistyöhön, arvokkaita ammatillisen kehittymisen tilaisuuksia, paljon mahtavia tapahtumia, uusia kokemuksia ja elämyksiä, hauskoja hetkiä ja muistoja. Sellaista henkistä pääomaa, jota en olisi muutoin voinut saada, ellen olisi ollut tässä toiminnassa mukana. Olen oppinut tapahtumien organisointia, hallitustyöskentelyä, koordinointia, johtamista, tiimityöskentelyä, yhdistyslakia ja -toimintaa, sijoittamista, kiinteistön hallintaa, järjestötoimintaa, vaikuttamista, markkinointia ja paljon muuta. Kaikkia sellaisia tietoja ja taitoja, mitä voin hyödyntää myös työelämässä.

Mikä tässä hommassa sitten erityisesti sytyttää? Mahtavinta on yhdessä tekeminen saman henkisten tyyppien kanssa. Joukkoon on todella helppo tulla ja sieltä ei hevillä halua pois. Suomen Ekonomien voimassa olevaan srtrategiaan on lanseerattu sana heimo. Se kuvaa mielestäni oivasti sitä henkeä, joka yhteisössämme vallitsee. Samainen strategia sisältää sloganin: Sinä olet yksilö. Yhdessä olemme arvokkaiden kohtaamisten yhteisö. Tätä juuri, kukaan ei koskaan jää yksin, kaikki tehdään yhdessä. Toivon, että olette kaikki tänäkin vuonna aktiivisesti mukana tapahtumissamme ja ensi syksynä, kun on hallitushaku auki, niin juuri Sinä inspiroiduit tästä, minkä yllä kuvasin ja haet hallitukseen.

Rakkaudesta lajiin <3 

Hannele Tuomainen
Vuoden 2022 hallituksen varapuheenjohtaja ja sihteeri