Entiset puheenjohtajat tapasivat illallisella

13.4.2024

Entiset puheenjohtajat ja nykyinen hallitus kerääntyivät yhteiseen illanviettoon Porin Suomalaiselle Klubille. Yhdistyksen 81. toimintavuosi on osoitus merkittävästä ja pitkäjänteisestä työstä, jota luottamushenkilöt ovat tehneet yhdistyksen ja sen jäsenten hyväksi.

Aikojen saatossa johtokunta on vaihtunut hallitukseksi, tapahtumat ovat muuttaneet muotoaan ja toiminta uudistuu luonnollisesti uusien luottamushenkilöiden myötä. Perinteistä, kuten Flooran päivästä ja Ekonomijazzeista, pidetään kuitenkin kiinni. Yhdistyksen historiaa löytyy historiikeista ja valokuva-albumeista, joita illallisen lomassa selailtiin ahkeraan. Paljon hiljaista tietoa saa kuitenkin vain suoraan hallitustoiminnassa mukana olleilta, ja entisten puheenjohtajien tietovaranto onkin korvaamaton apu myös nykypäivänä.

Illallinen nautittiin Porin Suomalaisella Klubilla, jolla on oma paikkansa yhdistyksen historiassa. Hallituksen kokoukset, pikkujoulut ja vuosijuhlat juhlittiin pitkään nimenomaan klubilla. Klubin ja yhdistyksen yhteisestä historiasta kertoo sekin, että kun illalliselle oli tilattu kahvin kanssa Charlotta-avecit, soitettiin Klubilta vielä pari päivää ennen illallista ja tiedusteltiin Charlotta-pullon sijaintia, sillä he eivät löytäneet sitä omilta hyllyiltään. Kävi ilmi, että Klubin toimiessa yhdistyksen säännöllisenä kokous- ja juhlapaikkana, myös Charlottaa on säilytetty Klubilla. Nykyään Charlotta on kulloisenkin puheenjohtajan vastuulla, eikä kohta 80-vuotisjuhlia viettävän pullon 'huoltajuus' suinkaan ole vastuista sieltä kevyemmästä päästä.

ETKO - ekonomien taloudellinen kamariorkesteri ilahdutti illallisen lomassa yllätysesiintymisellään. Illan mittaan oli mukava keskustella menneistä ja pohtia niin yhdistyksen nykytilaa kuin tulevaakin. Edellisen kerran puheenjohtajat kokoontuivat yhteiseen tilaisuuteen v. 2017. Seuraava tapaaminen on suunniteltu toteutettavaksi aiempaa nopeammin, jotta tapaamisten välille ei muodostuisi yhtä pitkää taukoa. 

Kiitos kaikille osallistujille!