Opintomenestystipendiaatit 2024

9.5.2024

Porin Seudun Ekonomit ry jakaa vuosittain kaksi opintomenestysstipendiä. Vuoden 2024 stipendin saajiksi valittiin Sami Mattila ja Julia Lehti. Onnittelut valinnasta! Alta voit lukea heidän tervehdyksensä Porin Seudun Ekonomeille.

Hei.


Olen Sami Mattila, porilainen ensimmäisen vuoden maisterivaiheen opiskelija Turun Kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä. Olen taustaltani sähkötekniikan diplomi-insinööri ja työskentelen sähkö- ja automaatioalalla myyntitehtävissä. Siirtyessäni työelämässä teknisestä asiantuntijatyöstä myyntityöhön, alkoi mielenkiintoni liiketoimintaa kohtaan kasvaa. Olin opiskellut liiketoimintaa sivuaineena diplomi-insinöörin opinnoissani ja minulla oli myös muutamia aikaisempia johtamiseen liittyviä opintoja taustalla. Huomasin, että Porin Yliopistokeskuksessa olisi mahdollisuus opiskella kauppatieteitä aloittaen suoraan maisterivaiheesta asiantuntijaorganisaatioiden liiketoimintaosaamisen koulutusohjelmassa. Huomasin myös täyttäväni hakukelpoisuuden, koska minulta löytyi aiempi yliopistossa suoritettu korkeakoulututkinto. Mielenkiintoni heräsi etenkin johtamisen ja organisoinnin pääaineeseen. Tarkastelin aiempien vuosien sisäänpääsyn pisterajoja ja koitin hahmotella, paljonko minun pitäisi saada hakupisteitä päästäkseni sisään. Arvioin, että opiskelemalla noin 40 opintopisteen edestä avoimessa yliopistossa johtamisen ja organisoinnin opintoja, saattaisin saada tarvittavat hakupisteet sisäänpääsyä varten. Toteutin kyseisen suunnitelman vuosien 2021-2023 välillä ja tämä tuotti suunnitellusti tarvittavat pisteet sisäänpääsyyn vuonna 2023. Tavoitteeni olisi valmistua vuoden 2025 loppuun mennessä.


Yhdistetylle tekniselle ja liiketoiminnalliselle osaamiselle on kysyntää, ja uskonkin valmistuttuani pystyväni tarjoamaan osaamistani etenkin teknologiateollisuuden liiketoiminnallisiin tarpeisiin. Oma mielenkiintoni kohdistuu ennen kaikkea organisaatioihin, siihen miten ne rakentuvat ja toimivat sekä miten niiden toimintaa ohjataan.


Haluan kiittää opettajiani laadukkaasta opetuksesta sekä kanssaopiskelijoita hyvästä yhteistyöstä opiskelussa. Haluan kiittää perhettäni ja läheisiä ihmisiä, jotka ovat mahdollistaneet opintoni auttaen arjessa mm. lastenhoidossa. Haluan kiittää Turun Yliopistoa ja Porin Yliopistokeskusta kauppatieteiden opiskelumahdollisuudesta Porissa. Haluan kiittää työnantajaani, joka suhtautuu avoimesti itsensä kehittämiseen ja mahdollistaa työn ja opiskelun joustavan yhteensovittamisen. Haluan myös kiittää Porin Seudun Ekonomeja opintomenestysstipendistä, joka on hieno palkinto omasta panostuksesta opinnoissa menestymiseen. Hyvää alkavaa kesää 2024!Olen Julia Lehto, euralainen maisterivaiheen opiskelija Turun Kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä. 

Vuonna 2021 valmistuin Satakunnan ammattikorkeakoulusta liiketalouden tradenomiksi, suuntautumisena taloushallinto. Aloitin amk-tutkintoon liittyvän työharjoittelun elokuussa 2020 ja tavallaan samalla polulla ollaan edelleen, sillä työllistyin suoraan silloiseen harjoittelupaikkaani ja työskentelen kyseisessä yrityksessä yhä tälläkin hetkellä. Työtehtävät ovat toki ehtineet mukavasti muuttumaan tässä vuosien varrella. Kun valmistuin tradenomiksi, ajattelin, että keskityn hetken ainoastaan työntekoon. En siis siinä kohtaa aktiivisesti suunnitellut jatko-opintoja, vaikka ajattelin sen kuitenkin olevan mahdollista myöhemmin tulevaisuudessa. 

Keväällä 2022 törmäsin ilmoitukseen, jossa mainostettiin parhaillaan käynnissä olevaa hakua asiantuntijaorganisaatioiden liiketoimintaosaamisen maisteriohjelmaan Turun Kauppakorkeakoulun Porin yksikköön. Sen suurempia miettimättä innostuin välittömästi ja päätin laittaa hakemuksen menemään. Opinnot alkoivat laskentatoimen ja rahoituksen parissa heti syksyllä 2022. Siitä lähtien olen opiskellut töiden ohella, joten viimeiset n.1,5 vuotta ovat olleet kieltämättä hektistä, mutta samalla myös erittäin palkitsevaa aikaa elämässäni. Nyt kuitenkin tätä kirjoittaessani ollaan tilanteessa, jossa viimeistelen graduani. Eli valmistuminen lähenee ja se tuntuu aivan mahtavalta! Odotan innolla tulevaa kesää sekä sitä, että pääsen hyödyntämään maisterivaiheessa opittuja asioita työelämässä. Voin lämpimästi suositella opiskelua Porin Yliopistokeskuksessa. Lopuksi haluan vielä esittää suuret kiitokset Porin Seudun Ekonomeille minulle myönnetystä opintomenestysstipendistä! Koen, että stipendi on osoitus kovasta työstä ja täten sillä on myös suuri merkitys minulle. Aurinkoista kevättä sekä tulevaa kesää toivottaen! Julia Lehto