Porin Seudun Ekonomit ry tuki lahjoitusvaroin ukrainalaisia pakolaisia Satakunnassa

4.12.2022

Porin Seudun Ekonomit ry päätti kevätkokouksessaan tehdä lahjoituksen Ukrainan hyväksi. Halusimme kuitenkin auttaa paikallisesti, joten teimme lahjoituksen Suomen Punaisen Ristin Porin vastaanottokeskukselle, joka on nyt kertonut varojen käytöstä seuraavasti:

"Iso kiitos lahjoituksesta!! Saaduilla varoilla hankimme SPR, Satakunnan piirin Porin vastaanottokeskuksen keskusmajoituksessa oleville lapsille Liinaharjaan ja Tekunkorpeen seuraavia tapahtumia ja toimintoja.

Kesällä 2022 järjestimme lasten kesäjuhlat ulkona sekä Liinaharjassa että Tekunkorvessa. Nämä olivat avoimet kaikille ja pääosin siihen osallistui alle 17-vuotiaita lapsia vanhempineen. Meillä oli kesällä noin 120 alaikäistä lasta yhteensä näissä majoituspaikoissa. Juhlissa oli pomppulinna sekä kaikille osallistuneille tarjolla Satamarttojen sekä Kaasmarkun maatalousnaisten kanssa yhteistyössä tarjottuja lettuja. Juhlissa oli myös runsaasti ohjelmaa ja osallistuneet olivat innokkaasti mukana.

Tämän lisäksi katsoimme, että Suomeen kotoutumisen osana hyvä uimataito olisi hyvä olla kaikilla. Varoilla ostimme lapsille 220 uimalippua, jotta he pystyvät uimataitoaan harjoittamaan. Vastaanottokeskus kustantaa vanhempien liput. Näin olleen perheet pääsevät myös yhdessä virkistäytymään upeassa uimahallissa."