Puheenjohtajan tervehdys

14.1.2023

Nyt se on täällä – nimittäin Porin Seudun Ekonomien juhlavuosi! Kuun lopulla juhlimme ekonomiystävien kanssa kultaisia vuosia Yyterissä. Kiitos juhlan järjestelyistä kuuluu yksinomaan seitsemänhenkiselle vuosijuhlatoimikunnalle, joka puheenjohtajansa Hannele Tuomaisen johdolla on suunnitellut meille ikimuistoisen illan musiikin, teatterin ja hyvän ruoan parissa.

Järjestyksessään 80. toimintavuosi on saanut puheenjohtajankin tarttumaan yhdistyksen historiikkeihin tavallista useammin. Ehkä se, että olen itse aloittanut hallituksessa vain kaksi kuukautta ennen koronapandemian aiheuttamia rajoituksia, on vaikuttanut siihen, miten olen historiikeista lukenut paikallisyhdistysten ja eri alojen yhdistysten välisestä yhteistyöstä. Yhteistyö on nimittäin ollut varsin monipuolista ja yleistä osana yhdistyksen muuta toimintaa. Tällä hetkellä yhteistyö on vakiintunut vuorovuosin Rauman ekonomien kanssa järjestettävän Flooran päivän ympärille sekä valtakunnallisiin Ekonomijazzeihin, jolloin tapaamme jäseniä ympäri Suomen. Ekonomiyhdistysten välistä yhteistyötä pyrimme tänä vuonna kasvattamaan lisäämällä yhteistyötä Rauman ekonomien kanssa ja tekemällä Seinäjoen ekonomitangoista oman jäsentapahtuman – ja saammehan me vuosijuhlaan vieraita muistakin jäsenyhdistyksistä!

Suomen Ekonomien tavoitteena on olla rohkeasti uudistava vaikuttajayhteisö, jossa luomme yhdessä jäsentemme menestystä ja kestävää yhteiskuntaa. Porin Seudun Ekonomitkin uudistuu uusien sääntöjen ja uuden hallituksen myötä. Hallituksessa aloittaa neljä uutta jäsentä ja kevään jäsenviesteissä pääsette tutustumaan uusiin hallitusjäseniin. Omalla toiminnallamme pyrimme toteuttamaan Suomen Ekonomien strategisia kehitysohjelmia kasvun ja uudistumisen, merkityksellisen jäsenkokemuksen ja vaikuttavuuden osalta. Toivomme näkevämme myös opiskelijoita entistä useammin mukana eri tapahtumissamme, mitä tukee viime vuonna solmittu yhteistyösopimus Porin Kylterit ry:n kanssa.

Visiona Suomen Ekonomeilla on, että olemme kestävimmät taloudentekijät. Yhtenä uutena asiana Porin Seudun Ekonomien sääntöihin kirjattiin sijoitustoimikunta, jonka toiminta on jo aikaisemmin vakiintunut osaksi hallitustyöskentelyä. Samalla sääntöihin kirjattiin, että sijoitustoimikuntaan voi kuulua myös hallituksen ulkopuolisia jäseniä. Kannustankin olemaan yhteydessä talousvastaavaan, mikäli haluat antaa osaamisesi ja panoksesi yhdistyksen sijoitusvarallisuuden vaalimiseksi.

Aktiiviset ekonomijäsenet yhdessä aktiivisten hallitusjäsenten kanssa mahdollistavat kaiken sen virkistäytymisen ja kouluttautumisen, kasvokkaiset kohtaamiset ja verkostoitumisen, jotka luovat yhdistyksemme toiminnan perustan. Tervetuloa siis kaikki jäsenet, opiskelijat ja luottamushenkilöt mukaan tekemään yhdessä toimintavuotta 2023 – nähdään tapahtumissa!

Heini Korvenkangas
Porin Seudun Ekonomit ry:n puheenjohtaja