Saudações de Lisboa – eli terveiset Lissabonista!👋🏼🇵🇹

3.12.2022

Olen Sade, opiskelen markkinointia Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikössä, ja tämän syksyn olen saanut viettää vaihto-opiskelijana Lissabonissa Iscte Business Schoolissa. Porin Seudun Ekonomit tukivat tänä vuonna Porissa kauppatieteiden opintoja suorittavien opiskelijoiden vaihto-opintojaksoja kahdella stipendillä, joista toinen myönnettiin minulle. 

Vaihtolukukausi Iscte Business Schoolissa on nyt ylittänyt puolivälin, ja jo tähän mennessä se on tarjonnut enemmän, kuin mikään muu yksittäinen kokemus elämässä. Olen saanut uusia ystäviä eri puolilta maailmaa, päässyt nauttimaan kansainvälisestä opetuksesta sekä saanut lisää itsevarmuutta englannin puhumiseen. Tärkeimpänä olen oppinut luottamaan omaan pärjäämiseen missä tahansa maassa ja tilanteessa – se kantaa pitkälle niin työelämässä kuin elämässä yleensä. 

Opiskelijavaihto on tarjonnut minulle myös ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä Portugalia, nauttia maan rikkaasta kulttuurista sekä oppia Portugalin ja Suomen välisistä kulttuurieroista. Kulttuurin parhaita puolia itselle ovat ihmisten kohteliaisuus ja se, ettei kenelläkään tunnu ikinä olevan kiire minnekään. Hymy, kiireettömyys ja hetkessä eläminen tarttuvat helposti. 

Kiitos Porin Seudun Ekonomit vaihto-opiskelun tukemisesta stipendin muodossa! Kokemus on antanut minulle paljon ja ollut epäilemättä elämäni paras sijoitus. 

 

Hyvää loppusyksyä ja alkavaa talvea kaikille! 

 

Sade