Opintomenestysstipendiaatit 2023

15.6.2023

Porin Seudun Ekonomit ry jakaa vuosittain kaksi opintomenestysstipendiä. Vuoden 2023 stipendin saajiksi valittiin Ella Fonsén ja Aaro Tuominen. Onnittelut valinnasta! Alta voit lukea heidän tervehdyksensä Porin Seudun Ekonomeille, jotka on alunperin julkaistu touko- ja kesäkuun jäsenviesteissä.

Opintomenestysstipendin saaja 2023, Ella Fonsén.

Olen Ella Fonsén, porilainen maisterivaiheen opiskelija Turun Kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä. Vuonna 2018 testasin muutamaa kurssia avoimen väylän kautta, sillä halusin tutustua tähän itseäni kiehtovaan alaan. Kurssit veivät mennessään, ja paikka virallisena tutkinto- opiskelijana oli saatava. Ensimmäisellä yrittämällä paikka ei valitettavasti kuitenkaan auennut, joten aloitin määrätietoisen avoimen väylän kautta opiskelun vuonna 2019. Lukuvuoteen mahtui monta mutkaa, ml. kolme nilkkaleikkausta, asunnon vesivahinko sekä korona. Vastoinkäymiset eivät kuitenkaan estäneet minua, sillä olin varma alasta, jonka olin nyt löytänyt.

Vuonna 2020 pääsinkin virallisesti tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta suorittamieni hyvien kurssiarvosanojeni ansiosta. Tästä hetkestä alkaen minulla oli vihdoin mahdollisuus opiskella niin kuin muutkin - aina opiskelijalounaista ainejärjestötoimintaan asti. Vuodet yliopistolla ovat menneet huimaa vauhtia, osittain koronan, mutta paljolti myös opiskelijaelämän ja kurssien siivittämänä. Viimeiset neljä vuotta ovat olleet todella opettavaiset, mutta sitäkin antoisammat. Opintoni ovatkin jo siinä vaiheessa, että syksyllä jäljellä on enää gradu.

Ajatus vuoden päästä valmistumisesta tuntuu jopa hieman hullulta, mutta sitäkin siistimmältä! Innolla odotan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja minkälaisiin työtehtäviin vielä tämän tutkinnon kautta tulen jatkossa päätymään.

Kiitoksen näistä vuosista haluan osoittaa opettajille sekä kanssaopiskelijoilleni, joiden kanssa olemme aina toisiamme tukeneet ja auttaneet. Olen todella nauttinut opiskeluajoistani Porin Yliopistokeskuksella, ja siksi voinkin suositella sitä oikein lämpimästi myös muille.  Lopuksi haluan vielä erityisesti kiittää Porin Seudun Ekonomeja myöntämästänne opintomenestysstipendistä sekä toivottaa kaikille oikein hyvää ja rentouttavaa kesää 2023!

Opintomenestysstipendin saaja 2023, Aaro Tuominen.

Olen Aaro Tuominen, parhaillaan 4. opintovuotta lopetteleva kauppatieteiden kandidaatti Turun Kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä. Sain kunnian vastaanottaa PorSE:n opintomenestysstipendin Porin Kylterien 20. vuosijuhlilla, minkä johdosta myös kirjoittelen tätä tervehdystä ja esittelen itseni lyhyesti.

Minulla ei ollut nuoruudessani eikä vielä lukiovuosinakaan oikein selvää suuntaa siihen, että mikä ’’haluaisin olla isona’’. Eri sattumien kautta päädyin lopulta opiskelemaan kauppatieteitä Poriin. Olen alkujaan Helsingistä kotoisin, mutta vahvasti porilaistuneena uskon, että tämä oli juuri oikea polku minulle ja tässä sitä porskutetaan kohti ekonomin arvoa. Pääaineeksi minulle valikoitu laskentatoimi & rahoitus, joista erityisesti rahoitukseen minulla on ollut vahva kiinnostus jo pääsykokeisiin valmistautumisesta lähtien. Viime vuoden keväänä viimeistelin pääomasijoittamista ja optiohinnoittelua yhdistelevän kandidaatin tutkielmani, minkä aihepiiriä tulen todennäköisesti myös tutkimaan ensi lukuvuonna alkavassa pro gradututkielmassani. Myös työelämässä olen vahvasti ajautunut rahoituksen opintoja vastaavien työtehtävien pariin, työskennellessäni juuri parhaillaan Junior Specialistina joukkovelkakirjojen parissa OP Ryhmän kiinnitysluottopankissa.

Oman alan kokemusta on kertynyt ensisijaisesti pankkialalta, mutta tässä kohtaa on vielä itsellekin arvoitus, miltä alalta itsensä löytää. Mielestäni ekonomiksi valmistuessa ehdottomana etuna on tutkinnon tuoma valmius työskennellä opintoja vastaavissa tehtävissä lähes alalla kuin alalla. Olen lukioikäisestä lähtien urheillut puoliammattilaisena ja edustanut Suomen maajoukkuetta lukuisissa kansainvälisissä arvokilpailuissa, lajinani karate. Urheilu-uran yhdistäminen opintojeni kanssa on onnistunut Porissa erinomaisesti, mistä kertoo myös tuloksellisuus niin urheilun kuin myös opintojen parissa. Hallitsevana Suomen mestarina tavoitteeni urheilun suhteen ovat vieläkin korkealla, valmistautuessani kohti marraskuussa järjestettäviä MM-kisoja.

Huolimatta tavoitteellisesta elämäntavasta olen onnistunut elämään myös opiskelijaelämää täysillä! Porissa kauppatieteitä opiskellessa on aivan erityistä mahtava yhteishenki porukassa, josta on saanut lukuisia hyviä ystäviä ja uusia tuttavuuksia. Olen ollut aktiivisesti mukana ainejärjestötoiminnassa sekä muuten opiskelijayhteisön kerhotoiminnassa. Kokemusta on kertynyt mm. tutorina toimimisesta, sekä Porin Akateemisen Tasting Seuran perustamisesta osana kaveriporukkaa. Myös PorSEn tapahtumat ovat tulleet tutuksi, kuten esimerkiksi rapujuhlat, joihin toivon mukaan pääsen taas ensi kerralla osallistumaan!

Lopuksi haluan vielä kiittää Porin Seudun Ekonomeja minulle myönnetystä opintomenestysstipendistä! On hienoa, että myös meillä Porin yksikössä ahkeruus ja motivoituneisuus opintoja kohtaan noteerataan. Stipendi on osakseen osoitus tehdystä kovasta työstä, jonka uskon aina palkitsevan tekijäänsä.