Puheenjohtajan tervehdys

19.1.2022

Porin Seudun Ekonomien 79. toimintavuosi on käynnistynyt. Se tarkoittaa sitä, että ensi vuonna on aika juhlia! Tällekin vuodelle on silti paljon suunnitelmia, poikkeusajoista huolimatta.

Kriisiviestinnän koulutuksessa todettiin, että mikäli sama asia toistuu säännöllisesti, ei siihen voi enää vedota poikkeuksena. Korona-aikaa on eletty nyt niin pitkään, että joissakin tapahtumissa koronaa ei enää luokitella ennakoimattomaksi syyksi esimerkiksi peruutusehdoissa. Kahden vuoden ajan korona on vaikuttanut yhdistyksemme toimintaan, ja usealla hallituksen jäsenelläkin on kokemusta hallitustyöskentelystä vain näiden poikkeavien aikojen ajalta. Vielä jaksamme silti pyristellä tätä tämänhetkistä normaalia vastaan. Haluamme suunnitella ja järjestää tapahtumia ja sitä kautta tukea paikallista elinkeinoa tietäen, että tilanteen jatkuvasti muuttuessa voimme joutua myös perumaan tilaisuuksia. Haluamme kuitenkin järjestää jäsenille turvallisia mahdollisuuksia kohdata ja verkostoitua, kulloistenkin rajoitusten ja suositusten puitteissa.

Viime vuonna Suomen Ekonomit työstivät uutta strategiaa skenaariolähtöisesti, tavoitteena kilpailukykyisempi yhteiskunta ja parempi työelämä. Strategian kehitysohjelmat kerättiin kolmeen kategoriaan, jotka ovat kasvu ja uudistuminen, merkityksellinen jäsenkokemus ja vaikuttavuus. Nämä näkyvät omalla tavallaan myös Porin Seudun Ekonomien toiminnassa.  

Jäsenet, opiskelijajäsenet ja aktiiviset luottamushenkilöt mahdollistavat yhdessä toiminnan säilymisen ja kehittymisen. Viime syksynä emme saaneet uusia jäseniä hallitukseen, mikä tarkoittaa sitä, että kaikkia hallituspaikkoja ei täytetty. Vaikka meitä on nyt pienempi ydinporukka, suunnitelmat ja tavoitteet ovat yhtä suuret kuin aikaisempinakin vuosina. Silti tämä saattaa näkyä esimerkiksi tapahtumatarjonnassa. Mikäli siis olisit käytettävissä tapahtumakummina esimerkiksi jonkin tapahtuman isäntänä tai emäntänä, vinkkaathan siitä meille! Toivomme myös runsasta osallistumista vuosijuhlatoimikuntaan – jätetään yhdessä oma jälkemme yhdistyksen historiaan.  

Viime vuoden tapahtumista itselle erityisesti mieleen jäi Viinitollon käsikirjan kirjoittajan, Maija Männistön tarina kirjan kirjoittamisen prosessista samalla, kun Maija piti meille viinimaistajaiset. Myös lumikenkäily Yyterin dyyneillä ja Tour de Pub -lähiöpubikiertue ekonomiporukalla tarjosivat niitä kaivattuja kasvokkaisia kohtaamisia. Heinäkuussa piänet porilaiset pirot jatsin tahtiin keräsivät ekonomeja ja kyltereitä nauttimaan kesästä. Tänä vuonna toivottavasti saamme järjestää perinteiset Ekonomijazzit, joita kahden vuoden tauon jälkeen on jo valtakunnallisestikin kaivattu.

Tervetuloa mukaan tekemään yhdessä toimintavuotta 2022!

Heini Korvenkangas
Porin Seudun Ekonomit ry:n puheenjohtaja