Sandra Gustafsson (opiskelija)

Täällä kirjoittelee Sandra Gustafsson, toinen tämän vuoden opintomenestysstipendin saajista. Ensiksikin iso kiitos vielä PorSElle siitä suuresta kunniasta.

 

Opiskelen siis Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikössä viidettä vuotta ja olen gradua vaille valmis kauppatieteiden maisteri. Pääaineena minulla on laskentatoimi ja rahoitus, sivuaineina yritysjuridiikka ja kansantalous.

 

Kauppatieteiden maisterin tutkinto ei ole aina ollut ykkösvaihtoehtoni, sillä lapsuuden haaveammattini oli lääkäri. Lukion viimeisellä luokalla minulla ei vielä ollut tarkkaan selvillä, mitä oikeastaan haluankaan opiskella ja mitä kaikkia vaihtoehtoja sitä ylipäänsä onkaan. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen aloin kuitenkin pänttäämään lääketieteellisen pääsykoekirjaa, sitä tiiliskiven kokoista kuuluisaa Galenosta. Siinä kohtaa lapsuuden haaveammatti oli helppo valinta sen tarkempaa miettimättä. Palavaa halua ja kutsumusta minulla ei siihen kuitenkaan missään kohtaa tullut, joten mietin, että nyt on keksittävä jotain muuta. Tulevaisuuden ammatin opiskelu pitää olla kiinnostavaa ja tuntua itselle oikealle, oli se sitten mitä tahansa.

 

Numerot ja ihmisten kanssa työskentely ovat aina kiinnostaneet minua. Eräs ystäväni oli päässyt kauppakorkeakouluun opiskelemaan ja sitä opiskelua hetken sivusta seurattuani ja hänen opiskelukirjoihin tutustuttuani päädyinkin hakemaan kauppakorkeakouluun. Kauppatieteiden tutkinnossa viehätti etenkin sen monipuolisuus. Lääketieteellisestä valmistuu lääkäriksi mutta kauppakorkeakoulusta valmistuneena voi päätyä moniin erilaisiin tehtäviin. Turku oli ykkösvaihtoehtoni opiskelijakaupungiksi mutta sieltä jäin pisteen päähän, jonka seurauksena tulin Poriin. Aluksi kaupungin vaihto kauhistutti mutta päivääkään en ole katunut, että pääsin tänne opiskelemaan. Olen kotoisin Turusta ja viettänyt siellä koko lapsuuden ja nuoruuden, joten kaupungin vaihto teki pelkästään hyvää. Pori on ollut aivan loistava opiskelijakaupunki. Kaikki on lähellä, vuokrat kohtuullisia ja meillä on tiivis, mukava ja aktiivinen opiskelijayhteisö.

 

Olen ollut aktiivinen ja monessa mukana näiden kaikkien opiskeluvuosien aikana. Toisena vuotena olin tutorina, kolmantena vuonna ainejärjestömme hallituksessa sosiaalipoliittisena vastaavana ja vuosijuhlien emäntänä, viime vuonna olin Ranskassa opiskelijavaihdossa. Aktiivinen toiminta on antanut paljon ja on ollut ilo tavata uusia ihmisiä. Myös osa PorSElaisista on tullut tutuksi. On hienoa, että PorSE on vahvasti aktiivinen opiskelijoiden keskuudessa järjestämällä muun muassa kahvihetkiä koulullamme sekä kutsumalla myös meitä opiskelijoita teidän monenlaisiin tapahtumiin aina vuosijuhlista yritysvierailuihin. Tällä yhteistyöllä me opiskelijat pääsemme seuraamaan valmistuneiden ekonomien elämää ja vastavuoroisesti ehkä te valmiit ekonomit tiedostatte, mitä me tulevaisuuden ekonomit arvostamme työelämässä.

 

Opiskeluiden ja aktiivisen toiminnan lisäksi olen kerennyt tekemään myös töitä. Kaksi ensimmäistä vuotta kävin Turussa viikonloppuisin töissä. Kolmantena kesänä pääsin Satakunnan Osuuskaupan taloushallintoon töihin, ja tämä on nyt minun kolmas kesä siellä. Taloushallinnon työt ovat auttaneet minua ymmärtämään monia koulussa opittuja asioita. Välillä tuntuu, että olisi hyvä jos meille kuuluisi pakollinen harjoittelu alan töissä, jotta koulussa opittuja asioita pääsisi soveltamaan käytäntöön jo opiskeluvaiheessa.

 

Mitä sitten haluan tehdä, kun olen saanut KTM paperit käteeni? Se ei ole vielä täysin varmaa. Minulla on monia asioita, jotka kiinnostavat aina rahoituksesta johdon laskentatoimeen. KTM-tutkinnossa onkin hyvää juuri se, että mahdollisuudet on vaikka mihin ja monia ovia on avoinna. Tulevaisuudessa megatrendit muokkaavat työpaikkoja ja luovat paljon haasteita työelämässä mutta uskon, että ekonomi löytää aina paikkansa.

Sandra Gustafsson